Снимка Булфото, архивОчаква се част от протестиращите медицински сестри, които от

...
Снимка Булфото, архивОчаква се част от протестиращите медицински сестри, които от
Коментари Харесай

Медицинска сестра: Не вярваме на никого, на предела на нервите си сме

Снимка Булфото, списък

Очаква се част от протестиращите медицински сестри, които от седмици са на палатка пред Министерство на здравеопазването, да се срещнат с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев. 

По време на срещата те ще го срещнат още веднъж с настояванията си за по-високи заплати, по-добри условия на труд и законодателни промени в областта на опазването на здравето.

Вече желаеме да чуем нещо съответно от здравния министър, съобщи в изявление за БНР здравната сестра от София Елена Тонева: " Искаме съответни дейности. Уморихме се да ни лъжат. Вече не имаме вяра на никого. Вече сме на лимита на нервите си ".

Цялата здравна система рухва, тъй като е издигната погрешно, безапелационна е Тонева и добави: " Време е за нов модел. Вече е време да приказваме за предварителна защита. Искаме цялостна промяна ", цитира вести.бг.

За обещаните 200 млн. лева повече за опазване на здравето следващата година тя разяснява: " Те главно ще бъдат ориентирани за увеличение на клиничните пътеки. Този механизъм те употребяват като опрощение, че по този метод ще усилят заплатите на сътрудниците в цялата страна. Ние не сме нормени служащи и не желаеме парите ни да се дефинират от брой минали пациенти, т.е., от клинични пътеки. В момента в опазването на здравето това е правилото – колкото повече заболели хора, толкоз повече пари. Стига към този момент с тази скица, с това закононарушение. Този модел има пъклен жанр. Нещата не са добре нито за нас, нито за пациентите. Нарушава се нашият морал и здравето на пациентите е застрашено ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 milan_gl (преди 1 минута) Рейтинг: 9921 | Одобрение: 2926 Да вкарат "филипинките " както на всички места по света в опазването на здравето. Пазара ще дефинира кой крив и кой прав. Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР